Maartje van Deursen

Meubelmaker

Maartje van Deursen is de drijvende kracht achter Cambium Meubels. Met meer dan 25 jaar ervaring als meubelmaakster is zij een echte ambachtsvrouw. Ze heeft veel passie voor oude technieken en liefde voor het hout. In al haar werk staat dit mooie materiaal centraal, van berkenknol tot olijfwortel.

Maartje is de expert op het gebied van houtbewerking. Na haar opleiding aan het Hout- en Meubileringscollege is ze aan de slag gegaan als meubelmaker, in een werkplaats aan de Lauriergracht, samen met medestudenten. Zoals ze het zelf zegt: “Ik ben ooit begonnen en nooit meer gestopt”. Uiteindelijk was ze de enige die door is gegaan in het vak. Na twintig jaar verhuisde Maartje naar de nieuwe werkplaats in Krommenie.

Het materiaal houdt Maartje volledig in eigen hand; ze is betrokken bij de kap of inkoop van het hout, ze verzaagt de bomen en geeft ze de tijd om te drogen op de droogzolder boven haar werkplaats. De unieke karakteristieke kenmerken van hout maken het een bijzonder materiaal.

Maartje’s passie voor het ambacht is terug te zien in haar eigen ontwerpen, waarbij ze niet schroomt om gebruik te maken van de modernste technieken zoals de CNC-frees. De verrassende producten zoals een eigentijdse creditcardhouder van hout is daar een bijzonder voorbeeld van.

Naast de productie van meubels en eigen werk geeft Maartje interieuradvies. Vaak werkt zij daarvoor samen met ambachtslieden van andere disciplines. Ze ontwierp onder meer keukens, trappen maar ook het interieur van gebedshuizen en synagogen.