Over Cambium Meubels

De smaak van hout

Cambium Meubels ontwerpt en vervaardigt unieke, duurzame meubels en interieurs afgestemd op de wensen van de gebruiker.

Cambium Meubels is een klein bedrijf waar veel waarde wordt gehecht aan korte lijnen tussen klant en bedrijf. Door deze aanpak en door onze gebruikte technieken, zijn wij in staat om de wensen van de klant zeer nauwkeurig vorm te geven.

Cambium kiest voor een duurzame werkwijze. Wij kopen bomen op bij veilingen van Nederlandse bosgroepen. De boom wordt gezaagd en buiten gedroogd. Na twee jaar wordt het hout verplaatst naar de zolder van de werkplaats om binnen nog twee jaar te drogen. Pas na dit vierjarige proces is het hout in de perfecte conditie om te kunnen bewerken.

De CNC-frees waar Cambium Meubels gebruik van maakt kan hout tot op de millimeter precies bewerken en dat levert een geweldig resultaat op. Dit heeft geleid tot prachtige moderne meubels. Maar ook tot op maat gemaakte interieurs voor onder andere gebedshuizen en synagogen en kleinere producten zoals creditcardhouders en houten kisten met logo’s.

Al onze producten kenmerken zich door het gebruik van kwaliteitshout, moderne eenvoud in het ontwerp en functionaliteit.

Maartje van Deursen, drijvende kracht achter Cambium Meubels, werkt graag met klanten die speciale wensen hebben voor de ontwikkeling van een uniek product. Zij heeft een uitgebreid netwerk, waardoor ook grote projecten met veel verschillende partijen mogelijk zijn. Liefde en passie voor hout is in elk werk terug te zien en de zorgvuldige afstemming met klanten zorgt voor het gewenste resultaat.