CNC-frees

Werken op detailniveau met onze eigen CNC-frees

In 2014 startte Cambium Meubels met een Computer Numerical Control (CNC) frees. Een computergestuurde frees met een bijzonder nauwkeurig instrument voor het maken van haarscherpe contouren en uitsparingen. Inmiddels heeft de CNC frees een belangrijke rol in de werkplaats, wat ook terug te zien is in het portfolio van Cambium Meubels.

Sinds de aankoop van de Computer Numerical Control (CNC) frees zijn de ontwerpen en producten van Cambium Meubels aanzienlijk uitgebreid. Door deze techniek is het voor ons gemakkelijker geworden om scherpe lijnen en contouren in materialen te maken en met name met het frezen van ronde vormen is de snelheid toegenomen. Het heeft ervoor gezorgd dat we de productie flink konden vergroten en ontwerpen van Maartje in grote getalen kunnen kopiëren. De creditcardhouders en houten kisten met gefreesde teksten zijn voorbeelden van de nieuwe ontwerpen van Maartje.

Maartje maakt de ontwerpen met CAD/CAM software. Op de eigen CNC frees worden unieke werken en prototypes geproduceerd.

De machine kan frezen in diverse materialen zoals massief hout, plaatmaterialen (underlayment, MDF, berkenplaat), kunststof en schuimen (roofmate, polystyreen). De tafel heeft een bereik van 3100mm x 1530mm x 200mm en kan zowel plat als in reliëf frezen.